ЈУГОСЛОВЕНСКА ИДЕЈА, ВЕЛИКА ГРЕШКА ЗА СРПСКИ НАРОД!

Posted: 12. марта 2016. in Ђорђе Бојанић, Краљевина СХС

IMG_32B21C-796431-78E25F-9E9330-20C6D5-A02302Приредио – Ђорђе Бојанић

Mи Срби смо се баш својом победом одрекли права да будемо слободни и поразили сами себе. Уместо да створимо своју српску државу, створили смо Југославију и постали окупатори и робови у рођеној земљи.

Крвљу нашег народа и губитком вековних територија смо платили лажи о југословенству.

Југословенска идеја се зачела и развијала током XIX века. Пресудну улогу у борби за ослобођење и стварање заједничке државе 1914. године преузела је на себе Краљевина Србија.

Српска војска и њен народ поднеле су у тој борби велике жртве (oко 1.250.000). А већи део српских жртава изгубљен је у борбама против Хрвата на Церу и Колубари где су били поражени од јуначке Српске војске.

kaplar-titoА били смо и на нишану нашег нам „вољеног“ маршала Тита. Тито је учествовао у походима најозлоглашеније аустроугарске 42. вражје дивизије и да је за учешће у рату против Србије добио унапређење.

Највећа тајна коју је Јосип Броз Тито морао да сакрије како би се српском народу наметнуо као вођа и „највећи син“ део је његове војничке биографије из Првог светског рата и учешће у аустроугарској казненој експедицији на Србију.

Првог децембра 1918. године  (догодила се велика заблуда, коју за последицу имамо и дан-данас) регент Александар I Карађорђевић прогласио је уједињење Краљевине са државом Словенаца, Хрвата и Срба. Нова држава добила је званичан назив Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца.

Краљевина СХС била је хетерогена заједница са становништвом различите традиције, обичаја, културе, вере, монетарног и пореског система. У земљи су деловале следеће верске организације: српска православна црква, католичка црква и исламска верска организација.

Сад можемо слободно да кажемо  – ВЕЛИКА ГРЕШКА  за српски народ.

Нажалост, оно што је добијено у рату, српски народ је губио у миру. Када судбину у руке узму људи који из личних или политичких интереса одређују судбину других људи, па и целог народа, постоји дилема – да ли је могло бити све другачије?

Као народ, као нација, ми смо на крају Другог светског рата изгубили све што је српски народ изграђивао кроз векове. Ама баш све смо изгубили.

Велико је питање да ли би било Јасеновца, Тита, комунизма, братоубилачког рата, Олује, Братунца, Косметског етничког чишћења од Срба и НАТО агресије ?

За време Другог светског рата у Србији је било подела…партизани, четници, недићевци, љотићевци (све сами СРБИ)… после рата југословени… а надам се сад само СРБИ… па ваљда смо нешто научили… нећемо се ваљда опет делити… а истину морамо знати и из ње нешто научити… грешили смо и испаштали… једино шта нам је остало је да будемо јединствени и искрени… праштајмо на сопственим грешкама, СРБИ смо !!!

О погрому Јевреја зна цео свет, о ономе што се дешавало у Јасеновцу не зна скоро нико. Одговорност је наша. Јасеновац је за Србе оно што је за Јевреје Аушвиц. ЗАШТО ЈЕ ТО ТАКО?

МНОГО БОЉА ИДЕЈА ЈЕ БИЛА НАЧЕРТАНИЈЕ…

„Начертаније” (нацрт) је некадашњи тајни „програм спољашње и националне политике Србије” (коју као такву на жалост Србија нема од почетка 20. века), који је крајем 1844. године написао министар унутрашњих дела Илија Гарашанин.

Према „Начертанију”, Србија би требало да ради на ослобађању Срба и осталих Словена и на припајању суседних области Босне, Херцеговине, Црне Горе и делове данашње Северне Албаније (што је подразумевало и Косово и Метохију), тада под окупацијом Османског царства, те касније и Срема, Бачке и Баната, тада у саставу Аустроугарске. Главна пропагандна активност Србије би се заснивала на припремању становништва ових области на сједињење са Србијом.

На том темељу треба поново подићи велику српску државу.

Ако хоћете да уништите један народ… уништите његову историју… ту вам рат није потребан!!! То се нажалост нама десило и дешава… време је да се расвестимо!!!
Ко разуме…
разумео је.

По мом мишљењу била би много боља ситуација за нас СРБЕ да се није десио 1. децембар 1918. год, и мегаломанска идеја краља Александра Карађорђевића… већина горе наведеног не би се ни  догодила.

Приредио – Ђорђе Бојанић

СРПСКА ИСТОРИЈА

Advertisements
коментари
 1. Milivoje M. каже:

  Мој деда Солунац причао је: „Говорили су нам да ратујемо за Велику Србију, кад оно испаде Југославија“. Реално гледано више фактора је утицало да се створи та држава.
  – То је био став великих сила победница у великом рату.
  – Хрватима и Словенцима је то одговарало да се неби нашли на страни побеђених.
  – Александар и Пашић су желели да створе што већу државу, која би била уважавана у Европи, а притом нису имали у виду да католици у свакој заједници теже да доминирају. Ако не доминирају они иду на напуштање, а први корак је било стварања Бановине Хрватске 1939. Да није било рата они би се одвојили у наредних пар година.
  Тако је стварање СХС, а потом Југославије било погубно за Србе.

  • Добрица каже:

   Да није било рата и предратног стања, не би било бановине Хрватска с ене би отцепила него би у случају да би еограду дозлогрдила била АМПУТИРАНА! Стварање СХС није била ни грешка ни заблуда ни резултат мегаломаније Александра и Пашића, СХС је с једне стране обједињавање србског етничког простора а с друге стране резултат кројења карте Европе коју су кројиле велике силе! Ако се зна да је и Кнез Павле тражио гаранцију од Хитлера да се Аустро-Угарска неће рестаурирати, онда је јасно да то ни великим силама није одговарало. Дакле, Србија није сама склапала европслки мозаик, напротив, у њега је сложила тек неколико коцкица за компликованим зеленим столом !

 2. Republikanac каже:

  Znači, kralj je kriv! Bila je to njegova ideja…dakle „Bez kralja – valja“! P.S. Srbiji, i celom svetu, potrebna je revolucija – obespravljenih, prognanih, opljačkanih!!!

 3. Данко Б. Марин каже:

  Није завршена Колубарска битка – исход се није знао, а издајничка ђубрад праве туђу државу: Озбиљно раде на издаји Краљевине Србије! И име ЈугослААААвија је страно Србима, није ни ЈугОООООслОООООООвија!?????

 4. alkatraz каже:

  „Prvog decembra 1918.godine regent Aleksandar I Karađorđević proglasio je ujedinjenje..“,.a sedmog januara 1919.godine na Božić dolazi do tzv. Božićne pobune Crnogorske kraljevske vojske protiv ujedinjenja. Sledi aneksija Crne Gore i desetogodišnji oruđani sukobi… Tek danas se vidi kakva je Srbija trebala da ostane,naravno sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu i trebalo se raditi samo na jačanju zemlje. Propast Srbije je počela Solunskim procesom,ubistvom Srba kojima su zemlja i narod bili važni i koji su kao vrsni obaveštajci znali raspoloženje ostalih prema Srbima.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s