Нико Србе није поразио дубље и далекосежније него што су то урадили комунисти

Posted: 22. децембра 2015. in Комунизам, Uncategorized

Фото: ReutersНико Србе није поразио дубље и далекосежније него што су то урадили комунисти, а Латинка Перовић је последње велико име из оперативне групе југословенских комуниста који су проводили дрезденски налог из 1928. по ком се и данас ради.

То може да се назове обилазак градилишта по окончању радова, вожња почасног круга, плес победника на месту злочина… како коме драго, али да се ради о победнику, ликовању, одоцнелом сладострашћу, у то нема сумње. Реч је о Латинки Перовић и једном програму написаном и усвојеном 1928. године, у Дрездену, на Четвртом конгресу КПЈ. Тај програм никада није одбачен, повучен, ревидиран. Он је и данас на столу, по њему се и данас ради (не падајте у заблуду због чињенице да КПЈ формално не постоји, да су комунисти поражени), остало је још понешто за работу на градилишту званом Југославија.

Подсећам, на Четвртом конгресу КПЈ усвојен је програм чија основна поставка гласи: разбити Југославију, формирати самосталне државе Словенију, Хрватску, Црну Гору и Македонију, одвојити Војводину од Србије, подржати Албанце да направе државу у чији би састав ушле све територије на којима они чине већину и константно, каже програм, водити борбу против „српског хегемонизма“.

Beograd, 11. marta 2013 - Istoricarka Latinka Perovic tokom danasnjeg predstavljanja cetvrte knjiga "Izabranih dela Zorana ?undica" pod naslovom "Politika, drustvo, Rasprave,clanci i eseji" u izdanju Fondacije "dr. Zoran ?indic" i Narodne biblioteke u amfiteatru Narodne biblioteke u Beogradu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb / dmm

Латинка Перовић, секретар Савеза комуниста Србије 1968-1972. године, а последњих година „другосрбијанцима“ је замена за Тита, Иву Лолу Рибара, Кардеља, Стамболића, Кочу… Фото: Зоран Жестић/Танјуг

Све је урађено, или готово све. Око Војводине постоје одређене потешкоће, али ради се на томе. Посебни притисци нас тек чекају. Нема овде простора да се подсетимо како је, с ким, под којим условима програм из 1928. године реализован, што на крају крајева и није претерано важно: реализован је. Борба против „српске хегемоније“ није прекидана чак ни малим одморима. Сви национализми су опасни (као), али српски је најопаснији.

Латинка Перовић је последње велико име из оперативне групе југословенских комуниста који су проводили дрезденски налог. Била је секретар Савеза комуниста Србије 1968-1972. године, а последњих година „другосрбијанцима“ је замена за Тита, Иву Лолу Рибара, Кардеља, Стамболића, Кочу… за све што смо подводили под појам Југославија, са покрајинама осакаћеном и вишеструко условљеном Србијом.

Латинка је написала књигу „Доминантна и нежељена елита“; тринаест портрета личности по њеном избору, којима је дала префикс елитних. Сви осим једног имају позитивну конотацију а онај један је, погађате, Добрица Ћосић. Књига је до сада промовисана у Београду, Подгорици, Новом Саду, Загребу, Тузли… Остали су Скопље, Љубљана и Приштина па да се затвори тај почасни круг победника.

Kонцепт ликвидације Југославије разрађен у одлукама IV конгреса КПЈ [Дрезден, 1928]. Југославија je имала да сe распадне на посебне независне државе – Хрватску, Црну Гору, Македонију, Словенију; Србија сe и не помиње, док ће сe мађарска и албанска национална мањина отцепити, јер je њихову земљу, наводно, „анектирала“ српска буржоазија; тражила сe сарадња са великоалбанским Косовским комитетом [као што сe на другој страни пружала подршка хрватским усташама у Лици, 1932]. Комбинације о броју „независних“ држава и уопште о начину и резултату распада Југославије стално су сe потом мењале, али сe и 1934. године још гледа на Србе у Југославији ван Србије [а изричито и на Косову] као на „окупаторе“ које треба „прогнати“. Изворsivisoko

На промоцији у Загребу главни је био Будимир Лончар, последњи шеф дипломатије Титове Југославије, а главна теза да је Југославију срушио српски национализам, с Ћосићем на челу. Хрватски национализам, као такав, за Латинку и братију око ње не постоји. На истој промоцији, Мика Трипало и Савка Дабчевић Кучар представљени су као бранитељи Југославије од српске хегемоније.

Нико Србе није поразио дубље и далекосежније него што су то урадили комунисти.

Аутор: Ратко Дмитровић
Извор: Новости

Преузето МАГАЦИН

Advertisements
коментари
 1. cp6cku каже:

  Апсолутно се слажем. Кад српско друштво досегне ту истину у свој њеној разорној трагичности, моћи ће да крене у развој.

 2. Miodrag Kosanovic каже:

  Nažalost kada se pogleda celokupan period raspada Jugoslavije poa sve do današnjih dana ovo je potpuno tačno,pouzdano znam dasu se mnogi Srbi izjašnjavali kao Jugosloveni i to je bio pravi smisao te politike,ubiti
  i izbrisati istoriju i jedan narod u potpunosti.Zato se neverovatnom brzinom i raspala Jugoslavija.

 3. Свевлад каже:

  Тачно да тачније не може бити.

 4. PETAR каже:

  „LATINI SU STARE VARALICE“… IZ SREDNJOVEKOVNE SRPSKE EPSKE POZIJE

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s