ПОП ВЛАДА ЗЕЧЕВИЋ, КОЈИ ЈЕ ПРОДАО ВЕРУ ЗА ВЕЧЕРУ, ПОТПИСАО ЈЕ УКАЗ О ЗАБРАНИ ПОВРАТКА СРБА И ЦРНОГОРАЦА НА КОСМЕТ

Posted: 3. септембра 2015. in Комунизам

Аутор – Зорица Пелеш

Поп Владимир – Влада Зечевић ( 1903-1970), православни свештеник, студент проте Стеве Димитријевића, који је изневерио Дражу Михаиловића и своје четничке саборце, заменивши током Другог светског рата свештеничку мантију партизанском униформом, био је већник Другог засеадња АВНОЈ-а и први министар полиције у „Демократској држави Југославији“ Јосипа Броза.

На промоцији моје књиге о проти Стеви у Алексинцу 5.јула 2001.г. био је један Алексинчанин, емигрант из Аустралије, пријатељ брата по оцу др Босе Милошевић, Веселина – Вићи Прљинчевића. Њих двојица су заједно били у четницима. Био је то његов први долазак у отаџбину након Другог светског рата и он је , по повратку за Аустралију, написао за „Искру“ утиске са моје промоције.

Био је одушевљен што се коначно у Србију вратила слобода и што су се почеле појављивати књиге попут моје о проти Стеви („Искру“ иначе уређује Владимир Љотић, син Димитирја Љотића, који живи у Енглеској).


Он је чика Вићи донео из Аустралије копију „Службеног гласника “ од  6.ожујка ( марта) 1945.г. у коме је на наславној страни био указ о „ПРИВРЕМЕНОЈ ЗАБРАНИ ВРАЋАЊА КОЛОНИСТА У ЊИХОВА ПРЕЂАШЊА МЕСТА ЖИВЉЕЊА.“
Нисам могла да се повратим од чуда и покварености попа Зечевића и србских комуниста, који су на перфидан начин забранили повратак Србима и Црногорцима на њихова вековна огњишта – на КОСМЕТ. Да се Власи не досете, они нису навели да забрана важи за прогнане Србе и Црногорце са Космета, већ су их прекрстоли у „КОЛОНИСТЕ“. Како неко може бити колониста на земљи на којој је рођен и он и његови преци?!.

Чика Вића, чији је отац проф, Призренске богословије Александар – Алекса Прњинчевић, рођен у селу Бабљак код Урошевца и потомак је лозе Немањица, рођен је у Призрену 1924, као и његове сетре и браћа и сви они су са осталим Србима били протерани са својих косметских вековних огњишта.


У тој „ЗАБРАНИ“ поп Владa изражава „збринутост“ за те тзв.колонисте, јер није као време за њихиов коначни повратак на Космет, а и било би им наводно да се излажу трошковима путовања на Космет који нису били мали.
„Службени гласник“ је штампан ЛАТИНИЦОМ у сред Београда и то на хрватском, јер за назив месеца марта Хрвати користе „ожујак“. А и Други светски рат није још званично био завршен .


По повратку из Алексинца однела сам копију тог „Службеног гласника“ у Архив САНУ и сви запослени су се запњили када су је видели, јер у Архиву САНУ нису имали ни један примерак тог злосрећног „Службеног гласника“ од 6.ожујка 1945.г., па су ме замолили да им га ископирам.


Милсим да је све ово УЖАС!

Аутор – Зорица Пелеш

Advertisements
коментари
 1. Тзв. поп Влада Зечевић је етнички Србин из Црне Горе, који је живео у Лозници и који покренуо самостални четнички одред у Рађевини (Крупањ, Љубовија и Лозница), не признавајући врховну команду ђенерала Драже и његовог штаба на Равној Гори.

  Овај тзв. квази четнички поп у пресудном тренутку приклонио се тииитоистичкој револуционарној и комуњарској партизанштини и прешао Дрину заједно са овом антисрбском бандом. Сви су, дакле, изгледи, да је он од почетка био у конспирацији са комуњарама и тако покушао да покупи што више поклоника тииитоистичке банде у Србији.

  Комуњарски поп Зечевић је један од најгнуснијих примера издаје Бога ради служења ђаволу и мамону. Он је био, између осталог, први министар унутрашњих послова тииитине комуњарске владе и са те позиције начинио је гнусне издаје православља и Србства.

  Интересантно је да спомерник овом зликовцу још доминира Лозницом и да је споменик Јовану Цвијићу, једном од највећих србских и светских научника, скроман у односу на споменик овом издајнику.

  Подај, Господе, свакоме по заслузи! Амин!

 2. Александар каже:

  Проблематично у овом тексту је што његов писац језик службеног гласника назива хрватским, заборављајући да се у западној варијанти српског језика (у тзв. хрватском језику), за месеце користе српски називи из 15. столећа. Није проблем када неко указује на аномалије у нашем друштву, култури, политици, али је веома проблематично када сȃм прави те аномалије, одрицањем од онога што је изворно наше и приписивањем нечему што је створено на бази дневне политике.
  Дрги проблем је што говори о „Србима и Црногорцима“ само потврђујући глобалнополитичку тенденцију о локализовању Срба само на простор Србије (или не дај Боже, уже Србије). И бадава она оповргава покварене намере комуниста, када ради (не знам да ли је свесна тога) исто то, само још перфидније.
  Ништа ново у нашем народу, иако распаднути на ситне парчиће, ми се и даље распадамо. Ко нам је крив ако не ми сами.

 3. Milovan Cicvaric каже:

  A sta je pop Vlada Zecevic naveo zbog cega je napustio Drazu i cetnike ?

 4. Istinosrb каже:

  Наследнике му послати на Косово и Метохију а имовину разделити породицама отетих и убијених на Косову и Метохији.

 5. Slavica Jovanovic каже:

  ИЗА РУШЕЊА ПРАВОСЛАВНИХ СВЕТИЊА СТОЈЕ ВАТИКАНСКЕ ВЛАДИКЕ И “ МИЛОГОРЦИ“ ПОТОМЦИ ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЦРНОГОРЦА КОЈИ ЈЕ СРБИМА 1945. ТРАЈНО ЗАБРАНИО ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ТО ЗА 250 000 СРБА !

  Иза рушења Ваљевске Грачанице стоје ватиканске владике и потомци попа Владе Зечевића Црногорца који је продао веру за вечеру и црногорска полиција !
  Иза свега стоје ватиканске владике и црногорска полиција јер ми Срба у српској полицији немамо. Они руше Православне манастире!

  Сагласност да се руши манастир Ваљевска Грачаница дао је још пре две деценије владика шабачки Лаврентије Трифуновић екумениста у име СПЦ , међутим како се монах Антоније Давидовић противио екуменистима , њега је владика Лаврентије – рашчинио! Кривце и одговорне треба тразити међу екуменистима и свештенством СПЦ попут владике шабачког Лаврентија , који сем што католичи Србе , лично је подржао уклањање Грачанице и одобрио . А кад одобре владике, политичари се ту више ништа не питају. А полиција само извршава наређења.Занимљив је детаљ и да се у владичанском двору у Шапцу у Карађорђевој улици у Шапцу налази представништво странке СПО! И ето одговора , с које стране дува. Код владике шабачког Лаврентија Живка Трифуновића живи и Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију! Већина свештеника шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обновеод самог оснивања и многи од њих имају везе и са нарко – дилерима . Недавно познат и случај убиства наркомана у манастиру – лопатом! Против немачког шпијуна владике Лаврентија Трифуновића мохах Антоније Давидовић из Ваљевске Грачанице , због његовог екуменизма и наклоњености Ватикану , писао је још пре 20 година и више прогласе и текстове за оне мање упућене! Јер владика шабачки Лаврентије своје свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан , а иначе су сви чланови Српског Покрета Обнове! Иначе, Лаврентијев најближи род је и поп Влада Зечевић Црногорац који је 1945 године , као министар полиције тадашњи забранио за за 250 000 Срба трајни повратак на Косово и Метохију . Лаврентије следи свог ујака у стопу . Лично сам читала прогласе монаха Антонија Давидовића против екуменисте Лаврентија Трифуновића још пре две деценије .

  Још тада Лаврентије је одобрио рушење Ваљевске Грачанице а градњу манастира Брезовице итд . Дакле , кривца треба тражити у СПЦ и у тој ватиканској струји коју предводи Лаврентије уз подршку Српског Покрета Обнове и Данинин Црногораца !
  А што се тиче полиције, србијанском полицијом руководе црногорски кадрови који раде по директови Запада, унишtавајући Православље . Типични безбожници и Милогорци .

  Чујем да се покреће акција за рушење споменика попу Влади Зечевићу Црногорцу и Титовом оданом следбенику у Лозници . Да ће Бог да је то истина! Споменике треба подићи жртвама немачког геноцида над Србима у Драгинцу , жртвама НАТО бомбардовања, жртвама Католика по целом свету, оних којима је припадао и Тито , кога је слепо слушао поп Влада Зечевић – Црногорац!

 6. Petar prvi каже:

  Ovaj raspop nikada nije hteo pod komandu JVuO , basibozluk slican kao Pecanac koji se stavio direktno pod komandu Nemaca.Stoga moze se zaljuciti da Drazu nije mogao napustiti, jer nije ni dana pripadao Ravnogorskom pokretu.

 7. Milomir каже:

  ПООП? распоп, титин екумениста…

 8. slobodan jarcevic каже:

  Jedan od komentatora gresi. Kaze Srbi i Crnogorci. A to je komunisticka formula – pomogla je rasrbljivanju u Crnoj Gori.

 9. Slavica Jovanovic каже:

  Иза свега стоји владика шабачки Лаврентије Живко Трифуновић који заједно са Вуком Драшковићем католичи Србе и води свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан . Најближи рођак Владе Зечевића Црногорца је управо владика шабачки Лаврентије немачки шпијун ! Сви свештеници шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обнове , за многе се говори да дилују дрогу, најчешће се спомиње Воја Петровић , док је шеф обезбеђења Вука Драшковића Неле Сувајџић из Шапца нарко – дилер! У владичанском двору у Шапцу код владике Лаврентија живи Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију али исто тако налази се и представништво странке СПО!

 10. Slavica Jovanovic каже:

  Владо Зечевић Црногорац води порекло од племена Васојевића , а Васојевићи и Краснићи су потомци Албанаца ! Можда су зато следики пример свог брата по крви Фадиљ Хоџе …..

  http://www.rastko.rs/rastko-al/zbornik1990/mbarjaktarevic-predanja_l.php

  • SLAVICE NE SERI,KAO FOKA LUDACO JEDNA!!! VASOJEVICI SU SRPSKO PLEME I NAJVECI SU BILI I OSTALI BORCI ZA SRPSKU I PRAVOSLAVNU STVAR U CRNOJ GORI.LUDACO JEDNA,VASOJEVICI SU SRPSKA NAJCISTIJA RASA,A SA ALBANCIMA IMAJU VEZE ONOLIKO,KOLIKO IMAJU SA ESKIMIMA.LUDACO JEDNA,DA LI TI ZNAS STA JE PISALO NA ULAZNIM VRATIMA KUCE, U KOJOJ BIO GLAVNI PARTIZANSKI STAB U CRNOJ GORI „RATNI SHTAB PROTIV VASOJEVICA“.KOMUNISTICKI LIDERI CRNE GORE MILOVAN DJILAS I MOSHA PIJADE SU GOVORILI DA SU VASOJEVICI GLAVNI NEPRIJATELJI KOMUNIZMA U CRNOJ GORI.MOZDA JE IZDAJNIK POP VLADO ZECEVIC VODIO POREKLO OD VASOJEVICA,ALI IZRODA IMA SVUDA.NE MOZE SE NA OSNOVU JEDNOG POPA VLADE ZECEVICA KOLEKTIVNO OSUDJIVATI SVI VASOJEVICI.SRPSKO PLEME VASOJEVICI SU KONCETRISANI OKO BERANA,ANDRIJEVICE.VASOJEVICI SU NAJVERNIJI CUVARI SRPSTVA U CRNOJ GORI I NAJVERNIJI SAVEZNICI MAJKE RUSIJE,STO SE DA VIDETI NA PRIMERU,DA SU VASOJEVICI PONUDILI SVOJA IMANJA U CRNOJ GORI ZA VOJNE BAZE RUSKE VOJSKE I POSLALI SU PISMO RUSKOM PREDSEDNIKU VLADIMIRU PUTINU,DA MOZE DA RACUNA NA NJIHOVU PODRSKU U CRNOJ GORI!!!

   • Slavica Jovanovic каже:

    Ти си очигледно неки психијатријски случај ђетићу ! Мајка ти је лудача ! Црногорски силеџијо . Ви сте Албанци !

 11. Slavica Jovanovic каже:

  Најновије !!!
  Невероватно али истинито ! Чак Црногорској полицији смета са лик Патријарха Павла у Мојковцу . Ето шта Црногорци мисле о Православној Србији !
  Подсетимо се : Мило Ђукановић прогласио је Гаврила Принципа терористом ! Црногорци не престају са пљувањем и вређањем Срба , докле више ? И то је само једна у низу акција уперених против Срба и Православља , јер Црногорци се не смирују . Не само да су се одрекли Његоша , протерали ћирилицу , да је Филип Вујановић назвао Србе геноциднима и одговорном за Сребреницу, већ бришу сваки србски траг , Сташа Зијовић Никшићанка најпознатија „жена у црном“ , такође Србе назива геноциднима . Тако да Црна Гора уклања и спомен – плочу Српским ослободиоцима Будве ! Милогорци су забили много пута нож у леђа Србији ! Прочитајте. Све су то следбеници Тита и Владе Зечевића ! Титограђани ! Стипе Месић је почасни грађанин Подгорице од 2007. године , а Тачи и Рама Улциња ! …..Можда је и ту одгонетка што је велики број потписника потписао петицију .
  Петицију за укидање повластица црногорским студентима , потписало је до сада скоро 17 000 потписника , сматрате ли да је петиција оправдана? Многи сматрају да јесте . А Ви ?

  Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
  http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

 12. Slavica Jovanovic каже:

  Петиција за формирање Музеја геноцида над српским народом
  http://www.peticije24.com/122866

 13. Slavica Jovanovic каже:

  МИЛОГОРЦИ – БЕЗБОЖНИЦИ

  Сећате ли се Срби кад су Црногорци на Цетињу пре три године узвикивали : -Убиј , закољи да Србин не постоји !

  И ону хрватску : Србе на врбе !

  А онда се подметнути хулигани и подмукли Црногорци досетили па то на разноразним протестима много касније узвикивали другачије : Убиј закољи да Шиптар не постоји ! Све се то заправо орило из милогорских грла , јер су од Запада добили задатак да компромитују Србе и пррикажу их дивљацима .
  Све ратнохушкачке кованице у сарадњи са Ујка Семом и доларску надокнаду одрађивали су љигави Црногорци највећи противници Православља!
  Примера ради Братислав Живковић лажни четник и најближи сарадник Вука и Данице Драшковић Црногорке има само пет људи око себе махом алкохоличара и наркомана , називају га и кикириики војводом . Умешан је у многобројне афере и преваре и с тога постао је доушник, цинкарош црногорске мафијашке полиције . Највише о њему пишу Зукорлићеве Санџачке новине .Он је од Црногораца добио задатак да компромитује Србе и Равногорски Покрет а сарађује са Муслиманима највише . Онда се фотографише за те муслиманско- албанске медије и људи мисле има их на стотине , а он је најобичнији љигавац и преварант попут попа Владе Зечевића Црногорца и лажног четника .

  Исти је случај и са 5. октобром 2000 године . Хаос у Београду и паљење Етнографског музеја и осталих културних вредности и драгоцености српског народа правили су заправо Црногорци . Један од доказа . Владан Дугоњић члан оснивач Српског Покрета Обнове из Липолиста у Мачви , много познатији по томе што је ту у школу ишла најпознатија Муслиманка естраде Сека Алексић , а неки тврде да су и у родбинској вези ,тог 5. октобра 2000 године шамарао је и пљувао Споменку Јовић отео јој микрофон , фотографисао се онако курчевито као сваки силеџија који се иживљава на женама значи обична СПО пичкетина коју је требало процесуирати због насиља , дакле фотографисао се са микрофоном Споменке Јовић и рекао онако умашћен : Ово чекам пуних десет година , још од 9. марта . Сви су одговори ту . Црногорско – амерички лоби стоји иза прогона Православаца . И то траје деценијама , не од јуче ! . Поп Влада Зечевић Црногорац је 1945 . године као министар полиције за 250 000 хиљада Срба трајно забранио повратак на Косово и Метохију , а Влада Зечевић је ујак немачком шпијуну шабачком владици шабачком Лаврентију у чијем се владичанском двору у Шапцу налази представништво странке СПО , али и живи Немица Сибила фон Лер , унука Генерала Лера који је бомбардовао Србију и који заједно са Вуком Драшковићем католичи Србе по налогу из Ватикана ! Треба ли подсећати да је и књижевник Имбрахим Ругова умро као Католик Петар и да је управо он један од највећих заговорника Велике Албаније који је промовисао Косовску заставу врло идентичну садашњој црногорској на којој пише Дарданиа! Упућенији знају о чему се ради .. Ето Срби ко вам ради о глави . По ком основу имају српско држављанство , кад су посебна држава већ десета година . А Србију шпијунирају и раде јој о глави …..одувек ! Овај текст се не односи на Србе који се нису одрекли Његоша и Василија Острошког !

  Славица Јовановић новинар и књижевник

 14. Slavica Jovanovic каже:

  ЦРНОГОРЦИ НЕ ВОЛЕ ПРАВОСЛАВНУ СРБИЈУ ! ЦРНОГОРЦИ ХОЋЕ ДА НАС ПОКАТОЛИЧЕ ! СТОП НАСИЛНОМ КАТОЛИЧЕЊУ СРБА ОД СТРАНЕ ЦРНОГОРАЦА ВАТИКАНСКИХ ПОСЛУШНИКА ! АКО СИ ПРАВОСЛАВАЦ ПОТПИШИ ПЕТИЦИЈУ ДА ТИ ДЕЦА НЕ БИ СУТРА ПРОСЛАВЉАЛА СТЕПИНЦА , АРТУКОВИЋА , ПАВЕЛИЋА , ЦРНОГОРСКУ БРАЋУ ИЛИ ХАШИМА ТАЧИЈАУБИЋУ СРБА -КАТОЛИКА ! ШИРИ ДАЉЕ ! ЦРНОГОРЦИ НЕ МОГУ БИТИ НА ФУНКЦИЈАМА У СРБИЈИ ЗАТИРУ КОРЕНЕ !

  Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
  http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

 15. Slavica Jovanovic каже:

  ЦРНОГОРЦИ ДОШЛИ У СРБИЈУ ДА ЗАВОДЕ РЕД И АМЕРИЧКУ ДИКТАТУРУ ! ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПРОТЕРАЛИ ЋИРИЛИЦУ ПА ЈЕ САД ПРОТЕРУЈУ И ИЗ СРБИЈЕ ПРОМОВИШУЋИ ЦРНОГОРСКО ПИСМО У ЧЕМУ ПРЕДЊАЧИ ЦРНОГОРАЦ ПРОФ. МИЛЕНКО ПЕРОВИЋ ИЗ НОВОГ САДА ОПТУЖИВАН ЗБОГ МОБИНГА ! ЦРНОГОРЦИ СУ ПРОТИВНИЦИ ПРАВОСЛАВЉА И СВЕГА СРПСКОГ ! АКО ИМ СЕ ШЕРИФУЈЕ ПУТ ПОД НОГЕ ПА КОД ШВЕРЦЕРА МИЛА ! ОВО ЈЕ СРБИЈА ! НЕЋЕ НАТО ГУСЛАРИ , ШТО МИРИШУ НА БРАБОЊКЕ СА ДУРМИТОРА И СМРДЉИВИ КОЗЈИ СИР НИКШИЋА У СРБИЈИ ДА ПРОМОВИШУ НАТО ИСТИ ОНАЈ КОЈИ ЈЕ УБИЈАО СРБЕ ! И ДА СРБИЈУ НАЗИВАЈУ ГЕНОЦИДНОМ ! СРБИЈА СРБИМА! СРБИНЕ ДИГНИ ГЛАВУ НЕ ВЕРУЈ АМЕРИЧКИМ КРТИЦАМА ! СРБИЈА СРБИМА !
  http://www.dijasporacg.me/index.php/vijesti/vijesti-iz-dijaspore/2784-milenko-perovi-boli-ih-crnogorski-jezik

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s