Како је Александар I опростио Хрватима 50.000 српске побијене нејачи и ратну одштету од 12 милијарди француских франака

Posted: 24. августа 2015. in Занимљивости

kralj-aleksandar-karadjordjevic

Приредила Зорица Пелеш

Генерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић је на Симпозијуму о „Српском војном санитету у Првом светском рату“ на ВМА, изрекао ТРИ ИСТИНЕ, поражавајуће, о којима се ћути деценијама.

Прво је имао примедбу на стално понављану реченицу на многим симпозијумима и скуповима где се говори о српској историји. Углавном сви говори почињу излизаном реченицом да српски народ пати ОД ЗАБОРАВА, а генерал Секулић лепо каже: “Оно што се није знало, ни научило, не може бити ни заборављено“.

Потом је изнео ТРИ ФРАПАНТНЕ ИСТИНЕ, које се деценијама крију.

– Прва истина

Је да су у Подравини и Колубарском округу током 1914.године Аустро-Угари убили 50.000 (ПЕДЕСЕТ ХИЉАДА) српских жена, деце и стараца, дакле ЦИВИЛА. Те злочине су углавном починили ХРВАТИ, који су били у Аустро-Угарској војсци. Убијање српских цивила било је у Западној Србији највише и то: у ЈАДАРСКОМ срезу (центар Лозница), РАЂЕНСКОМ срезу (центар Крупањ), АЗБУКОВАЧКОМ срезу (центар Љубовија), ПОЦЕРСКОМ срезу (центар Шабац), МАЧВАНСКОМ срезу (центар Богатић) и КОЛУБАРСКОМ срезу (центар Ваљево).

– Друга истина

Је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.г. Комисија за утврђивање ратних злочина и откривања оних који су починили злочине током Првог светског рата у државама које су у њему учествовале, тражила од свих тих земаља , учесница рата, да доставе број извршених злочина и извршилаца злочина на њеној територији током Првог светског рата.
МАЛЕНА БЕЛГИЈА пријавила је 300 (ТРИСТА) злочина и 300 (ТРИСТА) извршилаца злочина;

СРБИЈА ЈЕ ПРИЈАВИЛА САМО 4 ЗЛОЧИНА (ЧЕТИРИ) и 4 (ЧЕТИРИ ) ЗЛОЧИНЦА, који су починили та 4 (ЧЕТИРИ) злочина на њеној територији током Првог светског рата . (?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!);

– Трећа истина

Је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.године Комисија, која је била оформљена за процену ратне штете, коју су починили Аустро-Угари, проценила да наша Краљевина треба да добије ОДШТЕТУ ОД НЕПРИЈАТЕЉА (АУСТРО-УГАРА) У ВИСИНИ ОД 12 (ДВАНАЕСТ) МИЛИЈАРДИ ФРАНЦУСКИХ ФРАНАКА У ЗЛАТУ. Пошто смо тада већ били Уједињена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, Анте Трумбић, који је био тада министар спољних послова наше уједињене Краљевине, рекао је у Скупштини да ТО НИЈЕ ДОБРО, јер није фер и поштено да Хрвати и Словенци плаћају ту одштету, пошто су они саставни део Краљевине. Дакле сви су једна велика заједничка држава. И наш краљ Александар Први Карађорђевић је заступао Трумбићево мишљење и Комисији за процену ратне штете у Паризу је одговорио да се он НЕ ПРИХВАТА ДА УЗМЕ РАТНУ ОДШТЕТУ од 12 МИЛИЈАРДИ француских франака у злату, јер не жели да се замери Хрватима и Словенцима и пуј пике не важи ништа, као да ништа није ни било.

Појео вук магарца.

А Србија је морала да врати све зајмове, које је већ била узела. (??????????!!!!!!!!!!!!!!!)

Тако су и Тито и српске и црногорске издајице исто опростиле ХРВАТИМА – УСТАШАМА – КОЉАЧИМА СРПСКОГ НАРОДА њихове злочине у Другом светском рату.

Приредила Зорица Пелеш

 

Advertisements
коментари
 1. Анализујући ретроградно пнашање хрватске културно-политичке врхушке у оба светска рата излази на видело њихова способност да се „распореде“ на обе стране у конфликту и да тако из њега изађу неоштећени. Политички хохштаплерај им је оба пута успео на српску штету
  Мој пријатељ генерал Секулић је потпуно у праву, међутим сматрам да ми ни данас не знамо целу истину о „уједињењу“, постоји још много непознаница које су вероватно отишле у гроб са њиховим чиниоцима.
  Знамо за декларацију српске нар.скупштине у Нишу 1914. о ратним циљевима, знамо и за Крфску декларацију из 1917, знамо да је Душан Симовић у новембру 1918. у Загребу одбрусио т.зв. Народном вијећу око њиховог уцењивања једноставно „узми, или остави“, т. ј. да могу слободно да иду, знамо мишљење војводе Мишића, уосталом знамо и закаснело освешћење краља Александра када је Хрватима 1929 запретио „ампутацијом“ из Југославије, али не знамо дефинитивну улогу на пр. председника Вилсона или Француске која је стварала т.зв. санитарни кордон око СССРа, т.ј. да ли је то био главни разлог да су олако прихватили српске мегаломанске идеје, посебно ако се сетимо да су све до лета 1918. заговарали очување Аустроугарске. Не знамо да ли су проучени сви документи у архивама САД и осталих „савезника“.
  У сваком случају, српски народ је платио огромну и непоправљиву штету аналитичке неспособности својих политичара и династије у Првом и погрешном опредељивању у Другом рату, у коме је,спасавајући голи живот од хрватског усташког геноцида, помогао србомрзачким агентима Коминтерне да преко његове борбе дођу до власти дугорочно га доведу довде, где се данас налази са изгубљеним ратом за наслеђе, са милосрдним анђелом и САД-НАТО непријатељима на леђима, са изгубљеним Косовом и Метохијом, са неспосообним и корумпираним владама, са сиромаштвом, безнађем и изгубљеним моралом.

  • Dusica каже:

   A sta se sada desava , samo se nastavlja kretanje koje je pokrenuto oslobadjanjem od Turaka , izgubili smo medijski rat , satvljeni na listu srama , nasa hrabrost – na kraju je u Srebrnici proglasena za GENOCID .Znaci Srbi nisu hrabri oslobodioci kroz vekove vec genocidan narod koji postepeno izumire zahvaljujuci nesposobnosti , neznanju , nekulturi nasih vlastodrzaca .Ujedno , malopre sam nasla da ce mo do 2100 nestati, a to je u stvari bio cilj , taj koji je sve to smislio , a ja ne znam ko je , je u stvari i pobedio , nestajemo kao narod , eto to je bio cilj sve vreme , a iz teksta se vidi kroz sta smo sve prolazili da bi nestali , a nraravno za to je trebala pomoc od strane Srpskih vastodrzaca i eksperiment je ocigledno uspeo

  • Zorica Peles каже:

   Хвала , драги др Недок на Вашем сјајном коментару!

 2. rodoljub zaharijevic каже:

  posle bitke svi generali pametni,gde ste sad iskopali ovo,pa ljudi su bili dalekovidi,hrvati i slovenci,i jos onda su se lagano pripremali za odvajanje,a to sto smo im oprostili,oprastali smo i posle a oprastamo i danas,sami sebi skacemo u stomak,zasto,pa tu se slazem sa dr raskovicem,srbi lud narod.

 3. Milan Živanović каже:

  Da budem jasan, mislio sam na komentar koji je Počuča objavio na fb.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s