«РУСКИ КОЗАЦИ»: ЗА ВЕРУ И ОТАЏБИНУ!

Posted: 7. марта 2015. in Новости - Дешавања, Срби и Руси


unnamed04.04.2015 у 20 часова у
 великој сали  CАВА ЦЕНТРА, одржаће се ексклузивни спектакл АНСАМБЛА «КОЗАЦИ РУСИЈЕ»

Мајсторски ниво вештине Ансамбла «Руски Козаци»  признат је у целом свету, што потврђују многобројна гостовања у Русији и у иностранству, препуне сале и медији.

У 2015 год. се прославио новим рекордима: 20 концерата у Чешкој, 15 у Шпанији..  У Бања Луци ансамбл гостује у оквиру велике европске турнеје, која је посвећена 70-то годишњици Пебеде над  фашизмом.

Ансамбл је свеобухватан историјски спомен на козачку културу, која је обликована у кореографско војно и културно наслеђе козачке традиције, херојску историју козаштва, неодељиву од историје Русије.

Приказује се 3.JPGЦелокупном својом делатношћу Државни Ансамбл «Козаци Русије» доприноси препороду и развоју богатог културног наслеђа предака, духовном и патриотском васпитању, узвишено носећи своју мисију: За ВЕРУ И ОТАЏБИНУ !

Уметност «Козака Русије» оцењена је многобројним високим наградама и сјајним победама у Русији и у иностранству. Тако, колектив поседује многобројна признања Руске Владе, а руководилац Ансамбла,   Леонид Милованов, награђен је од стране Димитрија Медведева високим звањем «Народни уметник Руисје».  

Представљајући руску културу у свету, ансамбл, по речима иностраних медија, је «Козачки бренд Русије».

Приказује се 0.jpgШоу-програм «Козака Русије», укључујући љуте битке са сабљама, реквизитним пушкама, у виду «карактеристичних козачких плесова на граници човечијих могућности» освојио је инострану публику и постао излет  у фолклорну уметност Русије.

Критичари оцењују висок квалитет извођења сваке  нумере из програма, вештину уметника, који уносе душу и срчаност у традиционалну   «Калинку», «Циганчицу» и т.д.

«Заборавите «Riverdance». Та група је достојна да се сматра најбољом на свету», – таква је оцена, која је дата стваралаштву ансамбла театралним критикама «The Scotsman».

Убрзо након своје прве посете Уједињеном Краљевству, ансамбл је извео на сцени лондонског театра «Peacock», 22 соло концерта у фебруару-марту 2002 год. «Њихов шоу је најбоље назвати једном речју–        «с ногу обарајући», – написао је «The Daily Telegraph» у подробној рецензији.

Енергија, која избија из извођача је толико велика, да гледаоци «се уживе у наступ, који усхићује».

Приказује се 9.jpegЉубав, посвећеност уметности и етузијазам у препороду јединственог културног наслеђа је покретачка снага Државног Ансамбла плеса «Козаци Русије», који ће у току 2 сата демонстрирати  музичко-играчку изведбу, која прославља љуту храброст козака кроз разнобојни калеидоскоп плеса, мелодија, приказа.

То је прича о борбама, слави, љубави и издаји и Великој Победи језиком игре и ритмом бубњева ! Козаци у Русији су увек били вешти јахачи и ратници. Њихова музика и игра изражавају вољу и страст ка животу и слободи. Дати спектакл је експлозија енергије, ритма и страсти !

Ансамбл, с пуним правом, називају “Велики козачки балет”, имајући у виду како високо, блиско «Класичном», мајсторство његових уметника, тако и разноврсност његовог програма, укључујући оригиналне начине различитих козачких песмо-плесних традиција.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s