СИМПОЗИЈУМ – СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ… ИСТИНА КОЈА ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ

Posted: 1. октобра 2014. in Новости - Дешавања, Први светски рат
Ознаке:, , ,

10624974_357606727735495_7520645276454778053_nНа Војномедицинској академији у Београду одржан је јуче ( 30.септембра 2014.године) симпозијум „СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ:“ Учеснике овог драгоценог симпозијума поздравио је бригадни генерал професор др Маријан Новаковић , начелник Војномедициснке академије у Београду.

Скуп је после њега поздравио проф.др Павле Миленковић, председник Академије медицинских наука Српског лекарског друштва. Уводну реч имао је примаријус др Александар Недок, научни саветник Медицинског факултета у Београду, који се надуже од свих лекара и историчара у Србији бави проучавањем историје српске медицине и Српског војног санитета. И ако је закорачио у девету деценију још увек је пун елана за нова истраживања.

После уводне речи др Недока, говорио је генерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић. Његово предавање “ Политички положај Србије пред и током Првог светског рата и приказ најважнијих догађаја по ратним годинама“ све присутне је оставио без даха.

Слушали су с пажњом изношење деценијама скриване истине и део његовог казивања Вам овде преносимо. Све остале теме на симпозијуму биле су везане за Српски војни санитет и све су биле веома темељно обрађене, а то су: – Рад српског војног санитета у току Првог светског рата ( Примаријус др Александар Недок резервни мајор Војске Србије); – Организација санитетске службе српске војске ( Доцент др Вељко Тодоровић, бригадни генерал у пензији и бивши начелник Санитета Војске Србије); – Санитетски губици и попуна српске војске ( Примаријус др Бранислав Поповић , бивши начелник Санитета ЈНА); – Бизерта и попуна јединица ( потпуковник Лука Николић, аутор чувене књиге „Србијо мајко и маћехо“); – Хируршко збрињавање српске војске ( Пуковник доцент др Миле Игњатовић ); – Епидемија заразних болести – рад санитета на њиховој превенцији и лечењу ( Пуковник професор др Драган Микић); – Санитетско снабдевање и улога фармацеута ( Професор др Драган Ступар, пуковник у пензији); – Улога Црвеног крста у Првом светском рату ( Примаријус др Бранислав Поповић, бивши начелник Санитета ЈНА); – Ветеринарска служба у Првом светском рату ( потпуковник доцент др ветеринарске медицине Радивоје Анђелковић; – Стране санитетске мисије у српској војсци ( поптпуковник Лука Николић, аутор чувене књиге „Србијо мајко и маћехо“); – Умрли и погинули лекари, фармацеути и ветеринари у Првом светском рату ( Доцнет др Вељко Тодоровић, бригадни генерал у пензији, бивши начелник Санитета Војске Србије).

На симпозијуму је био велики број гостију, међу којима су били академик Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва, чланови Секције за историју медицине Српског лекарског друштва, многобројни лекари и професори са ВМА, Медицинског факултета у Београду и са свих београдских клиника, као и из Завода за трансфузију крви РС. Били су присутни и многобројни фармацеути и ветеринари, као и пензионисани лекари, фармацеути и ветеринари. У великом броју били су присутни и историчари из неколико института, као представник Архива Србије. Пажњу свих привукао је велики број кадета, студената Медицинског факултета ВМА (међу којима је чак и студенткиња из Африке), којима се на почетку свог говора обратио пуковник доцент др Миле Игњатовић речима: “ На Вама је да нешто учините, јер ми смо све упропастили.“

ИСТИНА КОЈА ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ

10622929_357605814402253_924578451962037481_nГенерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић је данас на Симпозијуму о „Српском војном санитету у Првом светском рату“ , на ВМА, изрекао ТРИ ИСТИНЕ, поражавајуће, о којима се ћути деценијама. Прво је имао примедбу на стално понављану реченицу на многим симпозијумима и скуповима где се говори о српској историји. Углавно сви говори почињу излизаном реченицим да српски народ пати ОД ЗАБОРАВА, а генерал Секулић лепо каже:“ Оно што се није знало, ни научило, не може бити ни заборављено:“

Потом је изнео ТРИ ФРАПАНТНЕ ИСТИНЕ, које се деценијама крију:

– ПРВА ИСТИНА
је да су у Подравини и Колубарском округу током 1914.године Аустро-Угари убили 50.000 ( ПЕДЕСЕТ ХИЉАДА) српских жена, деце и стараца, дакле ЦИВИЛА. Те золичине су углавном починили ХРВАТИ, који су били у Аустро_Угарској војсци.Убијање српских цивила било је у Западној Србији највише и то: у ЈАДАРСКОМ срезу ( центар Лозница), РАЂЕНСКОМ срезу ( центар Крупањ), АЗБУКОВАЧКОМ срезу ( центар Љубовија), ПОЦЕРСКОМ срезу ( центар Шабац), МАЧВАНСКОМ срезу ( центар Богатић) и КОЛУБАРСКОМ срезу ( центар Ваљево).

– ДРУГА ИСТИНА
је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.г. Комисија за утврђивање ратних злочина и откривања оних који су починили злочине током Првог светског рата у државама које су у њему учествовале, тражила од свих тих земаља , учесница рата, да доставе број извршених злочина и извршилаца злочина на њеној територији током Првог светског рата.
МАЛЕНА БЕЛГИЈА пријавила је 300 ( ТРИСТА) злочина и 300 ( ТРИСТА ) извршилаца злочина;

СРБИЈА ЈЕ ПРИЈАВИЛА САМО 4. ЗЛОЧИНА ( ЧЕТИРИ) и 4. ( ЧЕТИРИ ) ЗЛОЧИНЦА, који су починили та 4 .(ЧЕТИРИ) зпочина на њеној територији током Првог светског рата .?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!;

– ТРЕЋА ИСТИНА
је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.године Комисија, која је била оформљена за процену ратне штете, коју су починили Аустро-Угари, проценила да наша Краљевина треба да добије ОДШТЕТУ ОД НЕПРИЈАТЕЉА ( АУСТРО-УГАРА) У ВИСИНИ ОД 12. ( ДВАНАЕСТ) МИЛИЈАРДИ ФРАНЦУСКИХ ФРАНАКА У ЗЛАТУ. Пошто смо тада већ били Уједињена Краљевина Срба , Хрвата и Словенаца, Анте Трумбић, који је био тада министар спољних послова наше уједињене Краљевине, рекао је у Скупштини да ТО НИЈЕ ДОБРО, јер није фер и поштено да Хрвати и Словенци плаћају ту одштету, пошто су они саставни део Краљевине. Дакле сви су једна велика заједничка држава.И наш краљ Александар Први Карађорђевић је заступао Трумбићево мишљење и Комисији за процену ратне штете у Паризу је одговорио да се он НЕ ПРИХВАТА ДА УЗМЕ РАТНУ ОДШТЕТУ од 12.МИЛИЈАРДИ француских франака у злату, јер не жели да се замери Хрватима и Словенцима и пуј пике не важи ништа, као да ништа није ни било.

Појео вук магарца.

А Србија је морала да врати све зајмове, које је била узела.??????????!!!!!!!!!!!!!!!

Тако су и Тито и српске и црногорске издајице исто опростиле ХРВАТИМА – УСТАШАМА – КОЉАЧИМА СРПСКОГ НАРОДА њихове злочине у Другом светском рату.

Приредила – Зорица Пелеш

СРПСКА ИСТОРИЈА

Advertisements
коментари
  1. […] 01.10.2014. Зорица Пелеш-СРПСКА ИСТОРИЈА, Министарство одбране РСрбије, за ФБР приредила Биљана Диковић […]

  2. pile каже:

    Nekaznjeni zlocinci ponavljaju svoj zlocin i to jos drasticnije i krvavije.Setimo se proterivanja po Krajini i masakra koji nisu niti istrazeni a ni procesuirani.Nazalost polupismeni srpski narod a politicki nepismen, svoje nepostovnje prvo sebe kao naroda ( tanjug, radio Jugoslavija ,jugoslovensko dramsko itd. jugoslovensko) jos uvek ne voli Srbiju i sve njene sjajne srbe koji su se zrtvovali za koga????Nedao Bog novih nemira ceka nas jos gora sudbina od ustasa koji javno manifestuju Croacijom, jer ce zlocin ponoviti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s