Србији за пример: „Путин: Наше младе да учимо патриотизму“

Posted: 4. јула 2014. in Занимљивости

putin-zastave-420x243Пример како би Србија, односно државни органи исте требали да раде за Отаџбину готово сввакодневно може да се види на примеру Русије. Иако се наши политичари правдају тиме да ми нисмо јаки као Русије па да можемо бити толико независни у одлукама, ипак, овај пример не тражи енергетску или војну независност, већ само добро вољу, које на жалост у Србији нема.

Према речима Владимира Путина, потребно је да Русија улаже систематске напоре да млади Руси не буду изложени страном утицају.

Неопходно је да побољшамо програм образовања у области патриотизма. У свету се води тешка битка како би се путем идеологије и информација освојио дух неког народа”, рекао је Путин на састанку руске владе.

Руски министар културе Владимир Медински представио је на састанку владе нову културну политику Русије и промене у систему образовања младих.

Страни језици се све више уче, што је добро али то не сме бити на штету руског језика, књижевности и историје”, рекао је Медински.

Према његовим речима, треба подржавати руску традицију као што су часови кувања руских јела или национални спортови, а не часови јоге или Фенг шуија. Медински је критиковао “политику толеранције и европског мултикултурализма”, оценивши да она није уопште успела у Европи.

Нови програм образовања се заснива на тези да “Русија није Европа” као и на бројним цитатима из Путинових говора.Заговорник руског патриотизма, Путин све више критикује западне вредности, сматрајући их декадентним.

У свету се дешава процес уништавања традиционалних моралних и духовних вредности и на тај начин се омогућава цветање неонацистичких организација”, рекао је Путин.

Извор: Бета, Магацин

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s