Моја отаџбина Србија – састав из српског језика

Posted: 28. априла 2014. in Занимљивости

moja-otadzbina-srbija-koskaГодинама гледам и слушам како моја отаџбина пати. Гледам и патим и сам. Слушам а не могу да помогнем. Јер моја је отаџбина на удару сила споља и изнутра. Моја се отаџбина цепа. Моју отаџбину цепају, споља и изнутра.

Споља моју отаџбину цепају они који имају жељу да своју отаџбину прошире на рачун моје отаџбине. А изнутра се моја отаџбина цепа од оних који хоће да живе у другој држави. Јер, сви они људи и политичари који међу нама моју отаџбину дају другим земљама и народима, они немају отаџбину, они имају само државу. Они не слушају свог оца, свог деду, они гледају само себе. Они не знају шта је то отаџбина. Они се за отаџбину не боре.

Њима је свеједно како се зове држава у којој живе. Да ли је то Србија, Косово, Југославија, Европа, Америка, Немачка, свеједно је. Они само хоће да сада они сами живе боље по сваку цену. И зато су спремни да продају моју отаџбину другима. Спремни су да продају Косово, Војводину, Санџак, јер они и не знају шта је то отаџбина. За њих је све то држава. За њих не постоји сећање на претке, на род и породицу, сећање на традицију. Они мисле да су много паметни јер су видели свет и јер мисле да тамо где се боље живи, тамо треба да буде и њихова држава. Њихова држава а не отаџбина, јер они не знају шта је то отаџбина. Моја отаџбина. Они не знају шта је то породица.

Моја породица је и моја отаџбина. То је и Косово, и Војводина, и Шумадија, и Крајина, и Босна, и Црна Гора, то су огњишта где су се грејали моји преци и њихови синови и кћери, моји родитељи.

Ја немам резервну отаџбину. Моја је отаџбина само једна. Моја отаџбина је целовита Србија.

Извор: Башта Балкана

Магацин

Advertisements
коментари
  1. Zlatko каже:

    da se Srbi vrate sebi i korenima svojim-lepshe,bolje i lakshe bi nam bilo

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s