Враћање руске некрополе. Фонд „Руска некропола у Београду.“ На 100. годишњицу Првог светског рата

Posted: 18. априла 2014. in Срби и Руси

spomenik-ruske-slave-novo-groblje2014 ће обележити значајан датум за међународну заједницу – стогодишњицу Првог светског рата. Рат, који је у једном тренутку звао Велики. Која је шокирао своје размере и крвопролиће које неповратно променио мапу Европе и имали преседана историјске последице.

За многе деценијама тема Првог светског рата у Русији је забрањен. У земљи победничког социјализма није било место за подвизима и посвећености руског војника, који су живели и умрли са речима: „За веру, цара и отаџбину“ Нација је скоро 100 година да почне да се врати из моралног амнезије.

До савременог руског друштва, као ништавила поново су примери истинског патриотизма и несебичног служења у отаџбини. Породице траже историјских корена, уче о судбини својих славних предака.

Штавише, обнова историјске правде постао је један од приоритета руске државе. Хусх херојска дела руских војника погинули у Првом светском рату, што је неправедно, рекао је руски председник Владимир Путин. У председниковом обраћању у Савезној скупштини (. 12.12 2012), Владимир Путин јасно формулисао свој став на историјском сећању државе: „За оживљавање националне свести, морамо да заједно везати историјску епоху и вратили се на разумевању просте истине да Русија није почела са 1917, па чак и не од 1991 да имамо једну, недељиву хиљадугодишње историје на којима налазимо унутрашњу снагу и осећај националног развоја. „

 Већ је јасно да 100 година од Првог светског рата, Русије, играо одлучујућу улогу током Првог светског рата и платили највишу цену људских живота, немају право да остану на маргинама поново. И не треба да почне са свечане фанфаре и помпезних парадама, али са трагичним корекције неправдом наших предака. Стотине хиљада њих у погледу неизбежних околности нашао своје последње уточиште у страној земљи. Горка судбина многи од њих добио у животу, и тужној судбини заборава после његове смрти. Неименовани гробље руских војника који су погинули на ратиштима Првог светског рата и после емигрирају

Октобар револуција ширење у западној Украјини, у источној и западној Европи. Највећи Сахрана наших сународника у иностранству је у српској престоници Београду. На гробљу, Нови гроблиу да у центру старог дела града, сахрањен је више од 3 хиљаде руски, међу њима су 1360 генерали, официри и војници – припадници Првог светског рата.Руин и пустош – да сада су руски гробља. И за сваки црацк, иверице и грешке – Судбина најбољих синова отаџбине, заборављен и немирног судбини.

Морамо платити данак који у последњих неколико година руска амбасада у Србији и црква Руска Православна Црква је предузела низ корака ефективних да поправи ситуацију са руским ружне областима.

 Снаге Једињење, Амбасаде и „Анатолиј Лисицин фонд“ је много посла, припремио пројектну документацију за реконструкцију. Донација „Гаспром њефт“, у износу од 11 милиона рубаља звоника је обновљен и изграђен од скоро 190 хиљада руских гробова. Међутим, ти напори нису били довољни да 100. годишњице Првог светског рата (1. август, 2014.) Време је да одамо почаст сећању и враћање свих руских порти сахрану у Београду. Уредба Владе (28. августа, 2012. Н 1551-н) „Руска некропола у Београду“ је укључен у списак локација од историјског и меморијалног значаја. Ово је омогућило да се повеже са радом савезне агенције „Россотрудницхество“ на челу са КИ Косачов. Је направљен фер одлуку о потреби да се нађе начин да се одржи финансијска средства за све рестаурације из два извора – Влада и ванбуџетских.Тражи, акумулација и благовремено пренос средстава, са накнадном контролом – је једини и историјска мисија „Руске некрополе у ​​Београду.“ 

Фонд за одржавање, обнављање и очување комплекса историјске и меморијални споменици „руска некропола у Београду“  Република Србија.

Извор – http://1914-2014.ru/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s